Rondleiding

Wachtkamer

Hier kan je rustig even wachten met je huisdier. De wachttijden zijn meestal kort omdat wij werken volgens afspraak. Daardoor zijn er meestal ook weinig dieren tegelijkertijd aanwezig. Er is een afgescheiden wachtgedeelte voor katten, zodat deze patiënten minder stress hebben tijdens hun dierenartsenbezoek!

Consultatieruimten

Dierenartsenpraktijk De Vrijheid heeft twee volledig uitgeruste consultatieruimten. Wij maken gebruik van de beste apparatuur om je huisdier te onderzoeken en te behandelen.

Operatieruimte

Onze operatiezone is uitgerust met gasnarcose, uitgebreide monitoringsystemen en een apart deel voor het reinigen van de tanden.

Medische beeldvorming

Wij maken in onze praktijk hoogwaardige röntgenfoto’s met behulp van digitale ontwikkeling. Verder beschikken we over een nieuw echotoestel waarmee collega Joke erg precieze diagnoses kan stellen van inwendige afwijkingen. Zij volgde hiervoor tal van ( buitenlandse) nascholingen.

Afscheidsruimte

Deze ruimte is vrij uniek in een dierenartsenpraktijk. Wij richtten deze plaats in opdat je op een rustige manier en op eigen tempo afscheid zou kunnen  nemen van je geliefde huisdier na overlijden

Labo

In ons eigen labo doen wij microscopisch onderzoek, onderzoek van weefselstukjes en huidafkrabsels.

Ook de meeste testen op infectieuze ziekten zoals kattenleucose, kattenaids, parvo en giardia (oorzaak van diarree) doen wij zelf.

De meer gespecialiseerde onderzoeken gebeuren in een extern labo.

De resultaten van van de meeste onderzoeken zijn binnen de 24 uur bekend.

Hospitalisatieruimte

Soms is het nodig om uw ziek dier één of meerdere dagen te hospitaliseren, bijvoorbeeld  na een ingrijpende operatie, om wonden te verzorgen, om een infuus toe te dienen, …

We verzekeren een permanent toezicht door de aanwezige dierenartsen, met camerabewaking en zo nodig ook ’s nachts met een inslapende dierenarts.

Onze hokken beschikken over vloerverwarming om het verblijf van je dier zo aangenaam mogelijk te maken en om onderkoeling te voorkomen.

Parking en uitlaatweide

Je kan parkeren op een eigen parking achter het gebouw. Hier bevindt zich ook de uitlaatweide voor de gehospitaliseerde patiënten. Indien nodig mag je gerust gebruik maken van onze dispenser voor hondenpoepzakjes, die zich ook op de parking bevindt.